Mit jelent az, hogy a klíma inverteres, vagy hogy hőszivattyús?

Az inverteres klíma elnevezés egyre elterjedtebb hazánkban is, mégis kevesen ismerik az inverter szó jelentését. Ha megismerjük azt, hogy pontosan mit is takar ez a fogalom, akkor már bátrabban fogunk bele a klíma vásárlásba is.

hőszivattyús klíma kifejezés mögött a hűtő-fűtő légkondicionálót értjük.

A hőszivattyús rendszerek a kinti levegőből nyernek hőt, amelyet Ön az otthona fűtésére vagy melegvíz előállítására használhat fel. Ez a megoldás nem csak környezetbarát, de hosszú távon rendkívül gazdaságos is. 

A hőszivattyús klímák úgy működnek, hogy a bennük található kompresszorok a kinti levegő energiatartalmának bizonyos részét hasznosítják.  

Miért előnyös a hőszivattyús klíma telepítése?

  1. A hűtést és fűtést egyaránt biztosítja

Ahogy említettem, a hőszivattyús klíma nem más, mint a hűtésre és fűtésre is alkalmas légkondicionáló. Ennek köszönhetően egyetlen eszközzel gondoskodhat otthona kényelméről az év 365 napján. 

  1. Azonnal kellemes meleget teremthet

A hőszivattyús klímák akár percek alatt képesek a legmagasabb hőt a helyiségekbe fújni. Emiatt az erős mínuszokat hozó, hideg téli napokon is rendkívül rövid időn belül elérheti a komfortos hőmérsékletet. 

  1. Otthona légkörét is tisztíthatja

Napjainkban a környezettudatosság mellett az egészséges életmód is egyre fontosabb szerepet játszik. A korszerű hőszivattyús klímákkal akár a levegőt is kiváló hatékonysággal tisztíthatja a baktérium- és pollenmentes légkör érdekében. 

+ Igényelhető ún. H tarifa a téli hőszivattyús klímás fűtésre, amellyel kevesebbért használhatjuk a kwH-t.

Miért vásároljon inverteres klíma berendezést?

Az inverteres klíma elnevezés ugyanolyan hűtő, és inverteres esetén fűtő, berendezést takar, mint korábbi társai, csak ez a modernebb változat már több előnnyel rendelkezik.

Az inverter elnevezés klímáknál mindössze annyit takar, hogy a berendezés nem ki-be kapcsolással éri el az általunk beállított hőmérsékletet, hanem folyamatosan – természetesen a körülményekhez alkalmazkodva -, kisebb, az adott hőmérséklet előállításához szükséges teljesítményen üzemel.

Legfőbb előnyök, amelyekkel az inverteres klíma használata közben találkozhatunk:

Fűtési lehetőség

Mivel az inverteres klíma sokkal nagyobb hő tartományban tud működni, a hidegebb napokon akár fűteni is tudunk vele. Ezzel a funkciójával kétség kívül akár egy szimpla hősugárzó berendezés szerepét is könnyedén át tudja venni.

Kevesebbet fogyasztás

Az inverteres klíma fogyasztás szempontjából kevesebbet fogyaszt, mint korábbi, egyszerűbb társai, azonban ne felejtsük el, hogy ehhez a kevesebb fogyasztáshoz szükséges, hogy a berendezést FOLYAMATOSAN működtessük! Nem kell megijedni attól, hogy ezzel a működéssel jelentősen megnöveli áramfogyasztásunkat, hiszen, ahogy már korábban is írtuk, nem 100%-on üzemel folyamatosan. Kisebb teljesítményhez kevesebb áramfelvétel szükséges. Általánosságban elmondható, hogy a fogyasztása ~ 30-40%-al kevesebb az on-off klímához képest.

 

Csendesebb működés

Az inverteres klíma mivel nem folyamatosan a maximumon dolgozik, ezért a kompresszornak sincs szüksége arra, hogy folyamatosan, vagy akár ki-be kapcsolgatás következtében teljes energiával működjön, és zavaró hangokat bocsájtson ki. A legcsendesebb készülékek 20-22 dB(A) zajszinten működnek. Kisebb teljesítmény = kisebb zaj. Ilyen alacsony zajszintet csak az inverteres klímákkal érhetünk el. Ez a zajszint már alig hangosabb, mint a levélsusogás. Halk működése miatt az inverteres klíma a szomszédok barátja.

 

Kevésbé terheli a hálózatot

Úgy kell elképzelni, mint amikor egy sok lóerős autó elindul. A hagyományos klímák működését ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy nagy teljesítményű autó hirtelen 0-ról 100 km/h-s sebességre ugrik, próbál ugrani. Csikorognak a kerekek, füstöl a gumi. Hasonló terhelés éri az elektromos hálózatot, amikor az on-off klímák hirtelen beindulnak.

Az inverteres klíma indulása egészen más, ebben az esetben az a bizonyos nagy teljesítményű gépezet már alapból jár bizonyos sebességen, és ezt a sebességet fokozza finoman, folyamatosan, ameddig a kívánt hőmérsékletet el nem éri. A háttérben folyamatosan „készenlétben marad”, miközben folyamatosan figyeli a helyiség hőmérsékletét, hogy amennyiben szükséges, tudjon rá reagálni. Mondanom sem kell, hogy ez a működési elv, sokkal kímélőbb, mint a korábbi hűtő berendezéseké. 

Elérhetőségeink

Cím

1105 Budapest, Kápolna utca 23.

Telefonszám

+36 (70) 936-9706

E-mail cím

info@kocsklima.hu

Kérdése van?

4 + 8 =

Közösen óvjuk környezetünket

Fenntartható komfort

Óvja meg készülékét a meghibásodástól!

Ajánlott a rendszeres karbantartás

Telefonszám
Cím

1105 Budapest, Kápolna utca 23.

E-mail cím

Az oldalon található képi és szöveges tartalmak a Kőcs Klíma ® tulajdonát képzik, azokat részben vagy egészében másolni, másodközölni tilos és jogsértő, ezért jogi következményeket vonhat maga után!

Üzemelteti: WhiteSolWeb© Magyarország

Kőcs Klíma ® – Minden Jog Fenntartva! ©
2022.