Nyitva minden nap 8.00-18.00
+36 (70) 396-9706

Ajánlatkérés

24 órán belül elkészítem ajánlatát!

Ingyenes felmérés és konzultáció!

Kérjen egyedi ajánlatot!

Kérjen ajánlatot online!

Az alábbi ajánlatkérő formula segítségével kérhet online ajánlatot, amelyre 24 órán belül válaszolok! Ha tőlem vásárol klíma berendezést és a telepítést is velem csináltatja, speciális, személyre szabott egyedi ajánlatot adok!
Budapesten és Pest megyében ingyenes kiszállás!

Hőszivattyús klíma vásárlás
Személyre szabott egyedi ajánlat
Ingyenes ajánlat és kiszállás*

Ajánlatkérés

7 + 3 =

Ingyenes a kiszállás?

Budapesten és Pest megyében igen, egyéb helyszín esetén pedig megegyezés szerinti a kiszállás díja!

Milyen klímákat ajánl?

Hőszivattyús klímákat ajánlok, az alábbi márkák közül:

Cascade
Fisher
Midea
Gree
LG

Mennyi ideig tart a telepítés?

Az egyszerűbb szerelések nagyjából három órát vesznek igénybe.

Mióta foglalkozik klíma szereléssel?

2020. óta foglalkozom klímák szerelésével, telepítésével, amikor is megszereztem a  Hűtő és légtechnikai rendszerszerelő végzettséget.

Milyen karbantartást vállal?

Szezonális karbantartást,

Nagy karbantartást.

Mivel jár a klíma telepítése?

A klímatelepítés során igyekszem a tiszta munkavégzésre, a telepítés befejezését követően tisztán hátrahagyott helyszín várja a tulajdonost.

ÖT ÉRV A RENDSZERES KLÍMA KARBANTARTÁS MELLETT

1. Egészségünk megőrzése

A klímaberendezés rendszeres karbantartásával megelőzhetőek a klíma egészségkárosító hatásai, amelyeket az elhanyagolt légkondicionálóknál tapasztalhatunk. Jelentős mennyiségű port, atkát szűr ki a lakás levegőjéből működése közben klímaberendezésünk. A beltéri egységben a hőcserélő rendszeres fertőtlenítése nélkül ez a por egy aktívan fertőző réteget, biofilmet hozhat létre a klíma hőcserélőjén, a cseppvíztálcában és az elvezetőcsőben.

A karbantartás során eltávolítom a lerakódásokat vegyszeres kezeléssel. A kültéri egység szervizelése pedig a lerakódott por, a szálló növényi részek (pl. nyárfák szálló termése) miatt szükséges. Ezek a szennyeződések rontják a klíma hatásfokát és a karbantartás elmaradása esetén a készülék használhatóságának ideje is lecsökkenhet. Egy idősebb készüléknél szükséges lehet a hűtőközeg pótlása, amivel megakadályozzuk, hogy a klíma rossz üzemi körülmények között működjön a nem megfelelő gáznyomással, folyamatosan túlterhelve a kompresszort és elégtelen teljesítményt leadva a hőcserélőn.

Ezenkívül fontos része a klíma karbantartásnak a gombamentesítés. A készülék cseppvíz tárolójában a gombák és baktériumok elszaporodnak és az első bekapcsoláskor a légkondícionáló megforgatja a spórákat tartalmazó levegőt a lakásban. Enyhe esetben köhögés, de hosszabb távú kitettség és gyenge immunrendszer esetén akár asztma vagy legionella betegség is kialakulhat.

A karbantartás mindig megelőzés legyen, ne csak akkor gondoljunk erre, amikor már kellemetlen szagokat érzünk a légkondicionálónk beindításakor!

2. Gyártói garancia megtartása

A klímaberendezés szakszerű karbantartást igényel. A készülék szakszerű és megfelelő időközönkénti karbantartás hiánya esetén elveszíti a garanciát. A szükséges minimális karbantartások gyakoriságát az üzembe helyező adja meg. (pl. belvárosban vagy nyárfavirágzásnak kitett helyeken gyakrabban szükséges.)

Karbantartással biztosítani kell, hogy a berendezés tiszta legyen és a hőcsere valóban, akadály nélkül megtörténhessen. A szűrők tisztítása mellett biztosítani kell, hogy a kül- és beltéri egységekben is a hőcserélők és a motortestek is tiszták legyenek. Ez garantálja  a légkondi hosszú távú működését és így a berendezés gyártója  fenntartja a készülékre a garanciát.

3. Klíma élettartam növelése

A készülékek rendszeres karbantartása, átvizsgálása garantálja, hogy a meghibásodás esélye, vagy működésében kiesett idő ne fordulhasson elő. A gyors és hatékony segítség, illetve a megelőzés több szempontból is életmentőnek bizonyulhat a közvetett költségek tekintetében. Hiszen a klímaberendezések tisztítási és karbantartási költsége eltörpül az esetleges javítási költség, vagy a be nem tervezett állásból adódó kiadások mellett.

A kültéri egység szervizelése pedig a lerakódott por, a szálló növényi részek (pl. nyárfák szálló termése) miatt szükséges. Ezek a szennyeződések rontják a klíma hatásfokát és a karbantartás elmaradása esetén a készülék használhatóságának ideje is lecsökkenhet. Egy idősebb készüléknél szükséges lehet a hűtőközeg pótlása, amivel megakadályozzuk, hogy a klíma rossz üzemi körülmények között működjön a nem megfelelő gáznyomással, folyamatosan túlterhelve a kompresszort és elégtelen teljesítményt leadva a hőcserélőn.

4. Energia felhasználás csökkentése

A klíma időszakos felülvizsgálata műszaki okok miatt is indokolt, az élettartam növelése mellett az energiafelhasználását is csökkenthetjük klímánknak. Lényeges, hogy a levegő szabadon áramolhasson a két hőleadó egység lamellái között, a készülék ugyanis ezen a levegőn keresztül adja le teljesítményét.

A kültéri egységen rengeteg levegő halad keresztül. Mivel a kondenzátor (kültéri hőleadó egység) lamellái igen sűrűek, a levegőben szálló szösz és por egy igazi szőnyeget képes szőni rajta, amin a levegő később, már nem tud keresztül áramolni. A beltéri egységnél ugyanez a helyzet: itt a szűrő telítődik porral, ami idővel elzárja a levegő útját.

Ilyenkor a klímagép nem tudja leadni a szükséges hőt, túlterhelt állapotban dolgozik, csak használódik, fokozottabban kopik és hiába fogyasztja az áramot. Ez idővel meghibásodáshoz vezet.

Tehát, a tisztításnak mindkét egységet (külső és belső) érintenie kell, mert a karbantartás csak így teljes. Ezzel pedig energia megtakarítást érhetünk el a használat során.

5. Klímaberendezésünk biztonságos működtetése

Amikor egy légkondi hosszabb távon nem megfelelően, hibás állapotban működik, veszélyes helyzeteket, akár baleseteket is okozhat (pl. elektromos zárlat). A rendszeres karbantartás biztosítja a klíma biztonságos üzemeltetését és megfelel a hatósági előírásoknak, követelményeknek is.

Karbantartás gyakorisága:

Évente 1 alkalommal
pl.: Lakossági felhasználás, kevésbé forgalmas helyen lévő irodák, üzletek- csak hűtésre használt klíma készülékek esetén (ajánott időszak a munka elvégzésére: október és március között)

Évente 2 alkalommal
pl.: Lakossági felhasználás hűtésre és fűtésre, forgalmas helyen lévő irodák, üzletek- csak hűtésre használt klíma készülékek esetén (október és március)

Évente 3-4 alkalommal
pl.: Szerver szobák hűtésére, forgalmas helyen lévő irodák, üzletek- hűtésre és fűtésre használt klíma készülékek esetén (rendszeresen)

Válassza a komplett ajánlatomat és takarítson meg pénzt!

Hőszivattyús klímák eladása és telepítése | együtt kedvezményesebb!

Lehetőségek

Klíma eladás és telepítés

Kiválasztom az Ön számára legideálisabb klíma berendezést, amelyet én értékesítek Önnek, továbbá én telepítem azt az otthonában.

Együtt kedvezményesebb árat tudok adni kedves ügyfeleimnek!

Klíma vásárlás

Lehetősége van, hogy az ön számára legideálisabb hőszivattyús klíma berendezést a Kőcs Klímától vásárolja meg. Segítek a választásban!

Klíma telepítés

Ha máshonnan szerzi be a klíma berendezést, de a felszerelést nem tudja szakemberrel megoldani, keressen bizalommal és majd én telepítem azt!

Kedvenc márkák

Telefonszám
Cím

1184 Budapest, Esztergályos utca 7/A.

E-mail cím

Az oldalon található képi és szöveges tartalmak a Kőcs Klíma ® tulajdonát képzik, azokat részben vagy egészében másolni, másodközölni tilos és jogsértő, ezért jogi következményeket vonhat maga után!

Üzemelteti: WhiteSolWeb© Magyarország

Kőcs Klíma ® – Minden Jog Fenntartva! ©
2022-2023.